Autóriasztó választás – Média Autóriasztó Szerviz Kft

Hogyan válasszak autóriasztót, motorriasztót? Szinte mindenki felteszi ezt a kérdést.


Az autómban van gyári riasztó, érdemes-e kicserélni más típusú riasztóra, vagy a gyári is jó?

Sajnos a gyári rendszer nem nyújt kellő biztonságot, mivel egy autómárkán belül mindig ugyanazt a védelmet használják. Egy autó „megfejtése” után a többi hasonló típust is lophatóvá válik. Ezért érdemes a gyáritól eltérő riasztót ill. rablásgátlót beépíttetni, mert ezekre sokkal kevésbé tudnak előre felkészülni a tolvajok.

Milyen riasztót érdemes választani kb. 50.000 Ft –ig? Melyik típus számít korszerűnek (pl. ugrókódos)?

Ebbe az árkategóriába már a korszerű riasztók is beleférnek, azonban nem lehet egy konkrét típust ajánlani,mivel az új autók un. CAN rendszerű-digitális, míg a régebbi autók hagyományos-analóg riasztót igényelnek. A legfontosabb az adott autó évjárata, típusa és ez alapján tudjuk a legmegfelelőbb rendszert ajánlani.

Érdemes-e olcsó riasztót venni pl. 10.000 Ft alatt?

Itt fokozottan igaz az „olcsó húsnak híg a leve” mondás, mivel ezen termékek szinte egyáltalán nem rendelkeznek megfelelő szervizháttérrel, a későbbi esetleges problémák orvoslása nagyon bizonytalan. Nem egy ilyen termék egyszerűen eltűnik egy-két éven belül, utána lesz csak igazán drága az esetleges csere egy megfelelő riasztóra.

Fontos-e az ultrahangos beltérvédelem, ha nem kabriom van?

Természetesen nagyon fontos,mivel az autófeltörések nagy része üvegtöréssel kezdődik, jó ha már időben megszólal a riasztó, így nem tudják „nyugodt körülmények” között folytatni a tolvajok,ami rendszerint megzavarja őket. Egyébként kabrióban is lehet utasteret figyelni belső radar segítségével.

Mit jelent, hogyan működik a rablásgátló?

A rablásgátló funkciónál a riasztó figyeli a járó motor vagy gyújtás utáni ajtónyitást – így ha valaki ilyenkor száll be az autóba – elindít egy motor leállító folyamatot, amit csak a tulajdonos tud saját kóddal leállítani.

Sok autóriasztó bezárja a központi zárat elindulás után. Ez mennyire megbízható funkció? Veszély esetén tudom azért nyitni az ajtókat?

Igen, a legtöbb riasztó a gyújtás levétele vagy a kulcs kivétele után automatikusan kinyit, egyébként így működnek a gyári rendszerek is.

Melyik riasztómárka számít megbízhatónak?

Több mint 20 éves tapasztalatom alapján ebben az olasz gyártók járnak az élen pl. Cobra, GT alarm, de az alacsonyabb árkategóriában is találunk megbízható működésű rendszereket pl. Mistral, Sky Break. Fontos szabály, hogy MINDIG az autó ÉVJÁRATA és TÍPUSA a legfontosabb szempont egy riasztó kiválasztásánál, különben könnyen járhatunk úgy, hogy „bosszúságot vásárolunk” a pénzünkért.

Vannak-e komplett autóvédelmi rendszerek, ahol a riasztó mellett az egyéb kiegészítők is egy csomagban vannak?

Igen, nagyon jó ha az elektronikus és mechanikus védelmet együtt alkalmazzuk,mert ezáltal a lehető legminimálisabb eséllyel fogják pont a mi autónkat „kiválasztani”,mikor sokkal egyszerűbb „prédákat”is találhatnak a tolvajok.

…… csak motorriasztóról:

Motorhoz használható-e autóriasztó?

Nem, ugyanis nagyon sok paraméterében eltér egymástól a két rendszer.

Mennyire hatékony a motorriasztó? Egy motor sokkal könnyebben szállítható, így lopható is…

Igen. Ezért tudunk már motorra is olyan speciális rendszereket ajánlani, ami pl. a távirányítón keresztül jelez nekünk már a feltörés első jeleire. Természetesen itt is javít esélyeinken egy plusz mechanikus védelem.

A riasztó mellé kell-e valamilyen kiegészítő védelem motorokra?

Igen, ajánlható akár személyhívó pager ill. egyéb mechanikus védelem beszerelése is.

Ha, további kérdése merülne fel, akkor hívjon a lenti központi telefonszámunkon.

Autóriasztó választás – Média – Autórisztó Szerviz Kft. - 06-30-285-1545